HR Analytics

“Je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Een citaat van Johan Cruijff dat ook van toepassing is op het onderwerp HR Analytics. Want dat gaat over inzicht krijgen dat je zonder de onderliggende hulpmiddelen niet zou hebben. En dat gaat alleen maar meer spelen.

Want iedereen weet dat de hoeveelheid data die we verzamelen explosief stijgt. En zal blijven stijgen. Zelfs zodanig dat we misschien wel een moment bereiken waarop er automatisch beslissingen worden genomen op basis van die data zonder tussenkomst van mensen.

Eng? Misschien wel. Maar in het hier en nu gebeurt dat ook al op tal van manieren. Als we in een vliegtuig zitten of in een trein, onze auto maakt continu “keuzes” die zorgen dat wij veilig rijden (en bijvoorbeeld niet uit de bocht vliegen) en zonder dat je het weet word je op social media een bepaalde kant op gestuurd. We zitten er dus al middenin.

Hoog tijd dus om HR Analytics eens nader onder de loep te nemen. Niet vanuit angst maar vanuit de kansen die het biedt. Want kansen zijn er natuurlijk. Download nu de whitepaper!

Deze whitepaper wordt u aangeboden door: